Squash

Gratis for våre medlemmer. Ved booking av squash i Karmsundsgata ring resepsjonen på tlf: 52700060 Kan bookes via timeplanen og Appen.


Squash regler en kort versjon. Squash singles rules norsk PDF

Squash er et intenst og morsomt ballspill som minner om en krysning av tennis og badminton. Spillet foregår inne i en hall med fire vegger. Veggene er avgrenset med linjer som «former» selve banen.

Squash er det ballspillet der ballen er mest i spill. Det er lite sprett i ballen til å begynne med, men den går mye raskere når den er blitt varm. Dette er effektiv og gøy trening. De fysiske ressursene du bruker på banen dekker alle elementene i trening, som styrke, utholdenhet, bevegelighet, smidighet og koordinasjon.

Rackert kan du leie hos oss - Husk innesko som ikke sverter av!

Squash rangeres som den sunneste idretten av økonomimagasinet Forbes. Listen er laget etter intervjuer med en rekke amerikanske treningseksperter.Idrettene er vurdert med en score fra 1-5 på de fem faktorene utholdenhet, muskelstyrke, muskulær utholdenhet, smidighet og kaloriforbrenning.
I tillegg har de vurdert skaderisiko på en skala fra 1 til 3, der 3 er best og definert som lav risiko

«30 minutter med squash er virkelig en utholdenhetsprøve. Nesten sammenhengende løping bygger utholdenhet og styrke i underkroppen. Bevegelsene og vendingene gjør at du blir smidig. Det blir nesten for mye på en gang for en nybegynner, men er fantastisk når du blir vant med idretten» konkluderer treningsekspertene.

Treningsbladet Aktiv Trening kåret squash til den beste innendørssporten i november 2011. Squash ble sammenlignet med crossfit, spinning, svømming og styrketrening.

Tredobbelt verdensmester i squash, Michelle Martin, mener squash er den ulitmate idretten der både det fysiske og mentale blir satt på prøve.

Haugesund Aerobic og Treningssenter

Bli medlem!